21 mar. 2013

Prohibitie 2013


La fel ca anul trecut, Ordinul privind stabilirea perioadelor/zonelor de prohibiţie la pescuit pe apele publice din România s-a lăsat aşteptat nu mai puţin de 3 luni (chiar dacă de această dată n-a mai fost MDAR emitentul, ci Ministerul Mediului), specia „accidentată” fiind din nou ştiuca, aceasta având la dispoziţie 4 zile pentru a împânzi apele publice din România!!! Şi din nou legiuitorul a gafat, pentru că nu a menţionat, ca în urmă cu vreo 2 ani – dacă nu mă înşel – şi perioada de prohibiţie pentru ştiucă din anul 2014, pentru că avem toate şansele ca Ordinul privind prohibiţia de anul viitor să apară la fel de târziu, cum ne-am obişnuit deja.
Cu menţiunea că prohibiţia la principalele specii de peşti se va derula în perioada 8 aprilie – 6 iunie, vă invit să consultaţi întreg ordinul în secţiunea legislaţie.
AICI aveti cel mai IEFTIN RCA

5 comentarii:

  1. Ce ne facem cu pescuitul la pastrav in apele de munte?Era deschiderea la 1 mai...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai pescuim la stiuca sau nu...intre ce date?

    RăspundețiȘtergere
  3. in sectiunea "Legislatie" este publicat intreg Ordinul, care zice printre altele ca sezonul de pastrav se deschide, ca in fiecare an, pe 1 mai si ca stiuca poate fi pescuita in perioada de prohibitie a celorlalte specii doar cu momeli artificiale si cu eliberarea obligatorie in mediul natural, cu alte cuvinte C&R.

    RăspundețiȘtergere
  4. braconaj mai mare pe lipoveni si in itcanu nu este in toata tara.de la cet inspre prelipca este o stana si plasa de pescuit mwre tare e pe stana lw uscat.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe prut se pescuieste la greu pripoane plase setci etere dar numai cine pazeste pescuieste


    RăspundețiȘtergere