5 dec. 2014

Prohibiție pescuit 2015 – Proiectul de Ordin a apărut!



prohibitie pescuit 2015
 Parcă mai repede ca niciodată în ultimii ani (de fapt, chiar mai repede), Ordinul privind stabilirea  perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015 a fost publicat, în stadiu de proiect, pe site-ul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – ANPA (anpa.ro) și, tot la fel cum ne-am obișnuit deja, cel mai probabil aceasta va fi și forma sa finală, în care va apărea, mai devreme sau mai târziu, în Monitorul Oficial al României.    
Față de anul acesta, nu sunt modificări semnificative (mai ales că se practică intens copy/paste-ul după legislațiile anterioare și se mai schimbă câteva cuvinte/virgule și nume de miniștri), cele câteva noțiuni de bază fiind următoarele:
-          prohibiția „generală”, cu durata de 60 de zile, va fi de data aceasta în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv.
-          prohibiția la știucă (45 de zile) va fi în perioada 1 februarie – 17 martie inclusiv, dar, la fel ca în acest an, și în perioada prohibiției generale (11 aprilie – 9 iunie), adică nu mai puțin de 105 zile pe an!
-          păstrăvul a scăpat de această dată de trimiterea la art.1 a Ordinului privind prohibiția și revine la clasicul sezon 1 mai – 15 septembrie.
-          coregonul, păstrăvul de mare (somonul de Marea Neagră) și lipanul rămân și de această dată specii interzise pe tot parcursul anului.

Întregul proiect de ordin poate fi consultat aici, iar când va deveni literă de lege și va fi publicat în Monitorul Oficial, își va găsi locul, în întregime, în secțiunea dedicată legislației din pescuit.   

LATER EDIT: ieri, 11 februarie 2015, a apărut şi în Monitorul Oficial al României, deci Ordinul a devenit lege. Îl puteţi citi printr-un click dat aici


74 de comentarii:

  1. Aceleasi greseli an de an. Nu se mai tine cont de studii biologice, numai de interese, ca pete tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai ce spuneam mai sus: (cel putin) in legislatie, s-a mers an de an pe copy/paste!

      Ștergere
  2. La raul Prut e scris cu rosu 60 de zile dar din aprilie pana in iulie sunt 90 de zile. Care parte sa o consideram corecta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Din ce am aflat de pe la ANPA, au redactat gresit "iulie" in loc de "iunie" (deh, copy/paste-urile dupa legile anterioare, dupa cum am amintit si in alte materiale) si, cel mai probabil, vor fi 60, nu 90 de zile.

      Ștergere
  3. Nu credeti ca e bataie de joc la adresa pescarilor ? Sa institui doua perioade de prohibitie la stiuca pe an? Marii specialisti de la ANPA vor permisele vizate dar sa ai 105 zile pe an interzis la stiuca astia chiar sunt niste timpiti cu mintea in colturi. Chiar AGVPS nu are nimic de comentat la asemenea aberatii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru AGVPS sau alte asociatii de pescari care administreaza apele publice este mai simplu asa, deci legea este benefica. De ce? Pentru ca nu mai sunt nevoiti sa controleze (parca o si faceau des...) daca pescarul/pescarii de pe malul apei chiar pescuiesc la stiuca sau de fapt asta-i doar o acoperire.
      Pe de alta parte, vizavi de perioadele de prohibitie pe specii de pesti, care ar trebui mai diferentiate decat in prezent, "specialistilor" de la ANPA sau din alta parte le este mai simplu sa copie legislatia trecuta, sa faca trimiteri la nu stiu ce studii stiintifice din urma cu un mileniu, decat sa vina cu o lege cu adevarat pertinenta, care sa ocroteasca speciile de pesti si sa le ofere cadrl propice reproducerii.

      Ștergere
  4. Pescuitul la stiuca este interzis si in prohibitia generala pentru a nu incurca plasele celor care pescuiesc ,,experimental, autorizati de minister,, cu tablele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. o mizerie de lege ca de obicei
    prohibitie la stiuca 105 zile

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua.mi-am facut anul trecut{ 2014}permis de pescuit.am platit la trezorerie chitanta de 30 lei,dupa care am platit la asociatie vreo 100lei.gata,aveam permis.domnul de acolo mi a zis ca la anul(2015)am sa platesc doar chitanta la trezorerie 30 lei.astazi am fost sa l vizez pe 2015 si iar mi-au cerut 30 anpa si 120la asociatie.unde sunt doar aia '30lei'?intrebare:Asa este ,sau regula asta se aplica 'in unele zone'?va multumesc si Fir Intins!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permisul (ANPA) este 30 lei si este valabil pe toate apele publice din Romania, exclusiv Delta Dunarii (aici trebuie permis eliberat de ARBDD). Cei 100, respectiv 120 de lei, reprezinta COTIZATIA de membru catre respectiva asociatie, care, probabil, are in administrare apa respectiva. Puteti pescui legal si fara a fi membru in asociatie, deci fara sa achitati taxa de membru, platind taxa pentru nemembri (o saptamana, o luna sau un an ca durata) care este oricum mai mica decat acea cotizatie si pe care o puteti gasi "scormonind" prin tabelele ANPA (mai putin pentru judetul Suceava si Dobrogea).
      Daca-mi spuneti pe ace apa/ape pescuiti, va pot ajuta!

      Ștergere
  7. Buna ziua. Pe raul olt ce acte trebuie sa scot pentru a putea pescui legal. Trebuie doar permis de la ANPA sau
    trebuie si de la asociatiile judetene.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raul Olt trece prin mai multe judete. Repet, permisul ANPA este singurul permis despre care vorbim!!! In rest, discutam despre COTIZATII de membri la asociatiile care pastoresc niste bucati de apa. Pe ce portiune a raului Olt pescuiti?

      Ștergere
  8. Pentru ca sa pescuiesc pe Crisul Repede in Judetul Bihor, ce taxe trebuie sa platesc si de ce documente am nevoie pt a fi in ordine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand taxa de permis ANPA (30 lei la Trezorerie, plus 2 lei timbru judiciar la Posta). Crisul Repede vad ca este in administrarea AJVPS Bihor. Daca nu vreti sa fiti membru al acestei asociatii si sa (le) platiti cotizatie, tariful pentru nemembri este de...0 lei (cel putin asa apare pe site-ul oficial al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura)!

      Ștergere
    2. Dl.Iulian Cimpoescu,accesati pagina www.aquacrisius.ro unde obtineti informatii necesare pescuitului pe Crisul Repede,este valabil si permisul eliberat de ei atat ca este mult mai ieftin.

      Ștergere
    3. Site-ul oficial al ANPA este primul care in mod normal (si intr-o tara normala) da "ora exacta" in pescuit. Pe site-ul lor este scris, negru pe alb, ca A.P.S.AQUA CRISIUS gestioneaza doar Crisul Negru II (Aval Baraj Ginta-Baraj Taut), nu si vreun sector de pe Crisul Repede.
      Daca informatiile sunt eronate, ele apartin tocmai celor care trebuie sa pastoreasca si sa puna ordine in pescuitul recreativ din Romania.

      p.s. In alta ordine de idei, A.P.S.AQUA CRISIUS nu percepe taxe pentru nemembri (conform aceluiasi site anpa.ro), asa ca e suficienta taxa de 30 de lei platita la Trezorerie pentru a putea pescui pe apele gestionate de aceasta asociatie. De ce ar da cineva 50?

      Ștergere
  9. pe raul , olt zona Arcesti , Slatioara , Salcia ------in apropierea Slatinei
    cat m-ar costa?precizez ca sunt la liceu inca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taxa pentru permisul ANPA (platibila la Trezorerie), este de 10 lei - din cate stiu eu - pentru elevi si studenti. Raul Olt este patronat de AJVPS Olt, care ar trebui sa aiba in momentul de fata (conform site-ului anpa), pentru nemembri, taxele: 5lei/saptamana, 10 lei/luna, 20 lei/an. Daca vrei sa devii membru al asociatiei, probabil ca valoarea cotizatiei este mai mare.

      Ștergere
    2. deci 20 de lei ca elev nu>?

      Ștergere
    3. 10 lei pentru elevi si studenti! asta ma zis si mai sus!

      Ștergere
    4. Cu permisu agua crisus pot pescui pe lacu vida


      Ștergere
    5. Lacul Vida nu este in administrarea vreunei asociatii, dupa tabelele ANPA. Este fie in administrarea Romsilva (caz in care va trebuie permis ANPA + taxa la Ocolul Silvic), fie - dupa cum arata un reportaj pe care l-am gasit pe net - in aministrarea autoritatilor locale.

      p.s. nu exista "permis aqua crisius", ci doar permis ANPA, pe care ar fi trebuit sa-l primiti de la asociatia amintita, in caz ca le-ati platit cotizatia.

      Ștergere
  10. de ce trebuie timbre fiscal ? in 2012 cand am ridicat permisul ANPA de plastic au declarant ca de acum incolo trebuie platit la trezorerie taxa si atat. de ce trebuie acum timbru fiscal ? este cumva si pe post de cazier judiciar permisul ANPA ? care este temeiul legal ? adica daca ai chitanta de la trezorerie(30 lei) si nu mai duci la ei timbru fiscal nu este valabila taxa ? cine sunt acesti idiotic nenorociti si hoti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acel timbru este, dupa parerea mea, cuiul lui Pepelea oferit de ANPA asociatiilor de pescuit, care s-au plans ca-si pierd cotizantii (unica lor preocupare, de altfel)! pentru ca pentru mai toti pescarii, locul unde poti stampila chitanta si timbrul este la dracu'n praznic, la sute de kilometri. si atunci vine nenea de la asociatie, iti cere cotizatia si merge el (pe banii cotizantilor, bineinteles) un singur drum cu cateva zeci/sute de chitante&timbre la vizat. asta-i Romania mileniului III si, mai nou, a lucrului bine facut!

      Ștergere
  11. Inteleg ca se platesc taxe si timbre aberante ptr. ca traim intr-o tara aberanta dar eu vreau sa vb. de suprataxa, oriunde mergi vin acei "paznici" si iti cer taxa locala care variaza intre 5.....12 sau in alte locuri si mai mult,daca am platit taxa odata de ce vor suprataxa si de ce nu iti dau chitanta si de sunt apele la fel de GOALE cu toate taxele lor.Domnii mei cei suspusi dupa ce ca sunteti total incompetenti sunteti si niste jigodii. Atat am avut de zis. Cu toata stima mea dar pentru pescari.Denes

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut! Bun, am permis de la anpa chitanta de la trezorerie si timbrul de 2 lei mai nou! Vreau sa pescuiesc pe Jiu in Gorj si conform tabelelor de pe situl anpa, aproape tot Jiul apartine AJVPS Gorj, filiala care are tarifele ei. Daca nu platesc aceste tarife, saptamanal, lunar sau anual, si ma gasesc la.pescuit , iti pot da amenzi sau pur si simplu o sa platesti taxa despre care este vorba pe situl anpa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AJVPS este un ONG, deci nu poate face controale (decat impreuna cu un "organ" - Politie, Jandarmerie, inspector Anpa) si, mai ales, nu poate aplica sanctiuni. Stiu ca majoritatea (daca nu cumva toate) AJVPS-urile isi umfla muschii si incalca legea, bazandu-se tocmai pe nestiinta pescarilor si, de multe ori, chiar pe complicitatea "organului".
      Din practica, sunt aproape sigur ca in situatia expusa de dvs., prima potentiala intalnire s-ar solda doar cu achitarea taxei respective (dupa ce in prealabil vor incerca toate tertipurile pentru a va inregimenta ca membru cotizant).
      In alta ordine de idei, nu vreau sa se creada ca prin materialele mele subminez asociatiile: chiar maine as plati pe langa permis, cu placere, si cotizatie, daca asociatia respectiva si-ar respecta macar 50% din atributii si nu ar vana doar banii din cotizatii.

      Ștergere
  13. buna ziua....vin in constanta ptr o luna.... se poate avea un permis de pescuit la marea neagra ptr acea perioada de timp ?...sau treb sa platesc ptr un an intreg ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permisul (ANPA) de pescuit se elibereaza doar pentru un an, respectiv 2015, dar este doar 30 de lei. In schimb scapati de alte taxe (cotizatii, taxe saptamanale/lunare/anuale) pentru ca Marea Neagra (ca si Dunarea, de altfel, pe intreg sectorul care constituie granita de stat) nu este si nici nu poate fi data spre administrare vreunei asociatii de pescuit.

      Ștergere
    2. Aaa, si pe 11 aprilie incepe prohibitia, care dureaza 45 de zile la Mare.

      Ștergere
    3. multumesc ....dnul IULIAN ....cu permisiunea dvs am sa va cer amicizia pe fcb daca sunteti...

      Ștergere
  14. Dom'ne, cat de bou si/sau imbecil trebuie sa fii sa inchizi pescuitul incepand de SAMBATA 11.04.2015 si sa-l deschizi, absolut fara nici o noima, MIERCURI 10.06.2015 cand se stie bine ca intotdeauna pescuitul s-a inchis Incepand cu o zi de LUNI si s-a deschis intr-o VINERI sau SAMBATA, pentru ca pescarii sa poata beneficia de weekend. Oooops, scuze, am uitat ca in Romania fericirea si bunastarea poporului nu fac obiectul muncii politicienilor. Se pare ca in continuare dobitoci fara nici o pregatire si fara suflet fac legea in tara asta. Bravos natiune, halal sa ne fie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce stiti dumneavoastra, domnule Andreas... ati facut studii de specialitate ca mai marii si ultra-imunizatii poporului? cine suntem noi sa-i judecam pe acesti adevarati faraoni ai neamului?

      Ștergere
  15. pe barajul de la Valea Uzului [Darmanesti, jud.Bacau merge cu permis ANPA]?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permisul ANPA este obligatoriu pentru toate apele publice din Romania, cu exceptia Deltei Dunarii, deci si pe acel baraj.
      In plus, cel mai probabil acel lac, nefiind listat pe site-ul ANPA la nicio asociatie de pescari din judetul Bacau, trebuie sa fie gestionat de Romsilva, care percepe tarife suplimentare (pe zi/saptamana/an).

      Ștergere
  16. Pe siret,localitatea sascut cat ajunge permisul?multumesc anticipat.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permisul ANPA, la tarif intreg, este, repet, 30 lei/an pentru TOATE APELE PUBLICE DIN ROMANIA (mai putin Delta Dunarii).
      Siretul este administrat, in zona respectiva (conform site-ului Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura - ANPA) de AJVPS Bacau, care (poate) percepe urmatoarele taxe de pescuit pentru nemembrii sai: 6 lei/saptamana, 12 lei/luna, 24 lei/an. Daca va inscrieti ca membru in asociatie, vi se va comunica tariful perceput de catre cei de la AJVPS Bacau.

      Ștergere
  17. unde se poate pescuii în perioada de prohibitie Stimă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la data de 1 mai se poate pescui la pastrav (cu momeli artificiale) pe apele de munte.
      La aceasta data, doar pe BALTILE PRIVATE care accepta, in marea lor majoritate, pescuitul, insa nu si pe vreo apa publica!

      Ștergere
  18. Cat și unde plătesc ca sa pescuiesc pe râul Suceava? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sucevenii au, din păcate, același regim „special”, cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Normal (și legal) ar fi să plătim 30 de lei permisul ANPA si, pentru cei care nu ne dorim înregimentarea în AJVPS (ceea ce înseamnă o cotizație anuală de peste 100 de lei), taxa de acces (pe săptămână, lună sau an) stabilită de AJVPS și, ATENȚIE, aprobată de ANPA, lucru care nu s-a întâmplat și pentru județul nostru, din cauza multor interese.

      Ștergere
    2. Așa, deci plătesc taxa aia de 30 lei la trezorerie și dacă mă înscriu la Prieteni pescari e bine sau ăsta ar fi pentru a nu-mi ajuta la nimic?

      Ștergere
    3. PP-ul nu are cu ce te ajuta, pentru ca nu mai are ape in administrare in judetul Suceava.

      Ștergere
    4. Și e suficient doar taxa la Trezorerie fără sa plătesc la AJVPS? Scuze ca te tot întreb, dar vreau sa fiu sigur.multumesc încă o data

      Ștergere
    5. Nu e chiar suficient... Dupa cum am mai spus, situatia in jud. Suceava e delicata. AJVPS a calcat pe bec cand s-a bazat (doar) pe relatiile sus-puse prin ramura "vanatoare" si, desi este, prin lege, doar un ONG, a facut, pe romaneste, ce a taiat-o capul.
      Sfatul meu este (daca nu cumva devii membru cotizant...) sa-ti platesti taxele pentru permis (30 lei + 2 lei timbru fiscal). Cum am mai spus si in alte materiale, AJVPS nu are voie sa vina in control decat insotiti de "organe": Politie, Jandarmerie si/sau inspector ANPA (ceea ce nu cred ca o sa se intample vreodata). Aceste organe ale statului sunt interesate daca ai varsat suma respectiva la buget, nicidecum daca ai achitat sindrofiile conducerii unui ONG!

      Ștergere
  19. Buna ziua. M-am uitat pe lista cu asociatiile de pescari si tarifele practicate. Apele din judetul meu (Săala) sunt păstorite de AJVPS, care are ca tarif anual suma de 10 lei. Din experienta va pot spune ca niciodata taxa nu a fost mai mica de 80 de lei pe an, asta fara a include acumularea Varsolt. De unde aceasta diferenta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Judetul e Sălaj, scuze pentru greșeala.

      Ștergere
    2. Diferenta vine de la faptul ca (mai) toate asociatiile de pescari "uita" sa aminteasca de acea taxa pentru nemembri si incaseaza de la toata lumea, vrand-nevrand, si cotizatia de membru al asociatiei respective.

      Ștergere
  20. Salut am si eu o nelamurire daca eu vreau sa merg asa hai hui din judet in judet asa sa pescuiesc ce acte imi trebuie.Trebuie sa platesc acea taxa pentru fiecare loc care este detinut de o asociatie unde merg sa pescuisc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Permisul ANPA + (da!) taxa de acces stabilita de fiecare asociatie care administreaza apa respectiva, pentru nemembri.

      Ștergere
    2. In cazul in care ei nu zic nimic de taxa pentru nemembri, iar eu le spun ca am vazut pe site-ul ANPA ca taxa pentru apa X, pe o saptamana este de 2 lei, ei se fac in continuare ca ploua, eu ce sa fac ?

      Ștergere
    3. Sunati la ANPA (sediul central de la Bucuresti sau sediul regional - gasiti numerele pe site-ul oficial anpa.ro) chiar de la ei din birou!

      Ștergere
    4. am permis ANPA. As dori sa stiu cum se pot plati acele taxe pentru nemembrii si a refer strict la Barajul Varsolt din Salaj. De la AJVPS Salaj se cere insistent taxa de 60 ron+ANPA si atat. Se poate plati pe balta taxa de nemembrii? Ma gandesc ca , daca ma duc acolo si vine careva in control, sa nu am probleme

      Ștergere
    5. Normal (si... legal), taxa pentru nemembri ar fi, conform ANPA, pentru apele administrate de AJVPS Salaj, urmatoarele:
      - 1 leu/saptamana
      - 2 lei/luna
      - 10 lei/an
      plus, bineinteles, permisul ANPA.
      Este drept ca toate asociatiile vor sa dribleze taxa pentru nemembri si sa (va) oblige sa platiti cotizatia de membru, dar trebuie sa va mentineti ferm pozitia!
      In privinta platii direct pe balta a taxei, ramane la latitudinea asociatiilor, asa ca nu va pot raspunde.

      Ștergere
  21. Bună ziua,pe olt în județul Sibiu ce taxe trebuie plătite?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura - ANPA, Oltul, in judetul Sibiu, este administrat de AJVPS Sibiu, in asociere cu Fly Fishing Club Musca XIII, iar tarifele practicate pentru nemembri sunt: 12 lei/saptamana, 58 lei/luna si 103 lei/an. Daca vreti sa deveniti membru si sa platiti cotizatie, trebuie sa va interesati direct la aceste asociatii despre tarifele practicate.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Cu placere - p.s. am eliminat dintr-o eroare comentariul si nu mai pot face nimic sa-l recuperez :(

      Ștergere
  22. BUNA
    SUNT DIN BOTOSANI DAR AM IESIT DIN TARA SI TREBUE SA MA INTORC SA-MI REINOESC BULETINUL . AM 2 SAPTAMINI DE VACANTA SI ASI VREA SA PESCUESC PE PRUT 3 ZILE NU AM PERMIS DE PESCUIT CUM TREBUE SA PROCEDEZ ? SE PUATE SCUATE PERMISUL IN ACCEASI ZI? A SI DACA O PERSOANA DIN SPANIA AR VREA SA PESCUIASCA CU MINE PE PRUT CE ARE NEVOIE EL?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Platiti contravaloarea permisului (30 lei) la Trezoreria Botosani si un timbru fiscal de 2 lei la Posta, apoi mergeti cu chitanta respectiva la Politia de Frontiera. P.G.-ul nu se taxeaza in plus. Pentru persoanele straine banuiesc ca se aplica aceleasi regului.
      p.s. imi cer scuze pentru raspunsul "intarziat", dar m-am rupt de internet pentru o saptamana si ceva.

      Ștergere
  23. Buna sunt din Arad si merg in vacanta in delta dunari
    Am permis de pescuit aici vizat pe anul acesta
    Am nevoie de o anumita viza pentru a pescui acolo sau pot doar cu permisul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Delta Dunarii nu este valabil permisul ANPA, ci va trebui sa platiti o taxa de acces, plus taxa de pescuit in Rezervatie - vi se va elibera un permis de pescuit ARBDD (30 lei adulti, 10 lei elevi/studenti). Acestea se pot achizitiona atat online (www.ddbra.ro/activitati/permise-online), dar si de la cele 2 automate care functioneaza non-stop in Tulcea.

      Ștergere
  24. Buna ziua!

    Vreau sa merg sa pescuiesc ocazional (nu mai mult de 4-5 ori pe an), pe Olt, intre Fagaras si Sibiu.
    Va rog sa imi spuneti unde si cat trebuie sa platesc, astfel incat sa fiu in legalitate.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand trebuie sa achitati, la Trezorerie, 30 de lei - contravaloarea taxei pentru permisul de pescuit, plus un timbru fiscal de 2 lei (de la Posta).
      Apoi, in functie de locatia in care pescuiti (jud. Brasov sau jud. Sibiu), veti plati o taxa asociatiei de pescuit care administreaza sectorul respectiv. Pe site-ul ANPA, gasiti tabelele cu aceste tarife/asociatii.

      Ștergere
  25. Salutare! Sunt constantean de fel, dar m.am mutat de un an si ceva in carasebes. As vrea sa merg la pescuit pe timis, rauri prin prrajma, etc. Insa fqra sa le platesc permisul, chiar daca s.a deschis pescuitul, am voie? Si dc dracu iti faci permisul ala ca sa pescuiesti cand apuci si tu...si atunci cand se deschide pescuitul..dc dracu il deschid astia daca tu tot nu poti pewcui fara permis? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca ne place sau nu, achitarea contravalorii permisului de pescuit (care nu costa nici pe departe o avere) intra in obligatia oricarui pescar recreativ-sportiv care se respecta!
      Atentie, am spus "permis de pescuit" si nu achitarea "cotizatiei de membru" catre vreo asociatie!

      Ștergere
  26. Multumesc pentru raspuns! Aceasta taxa catre asociatii, este posibil sa o platesc undeva in vreun cont? Intreb pentru ca, din cate stiu exista si taxe saptamanale, pentru care nu m-as duce pana la Fagaras sau la Sibiu, la sediile asociatiilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare asociatie isi face propriile reguli, pe care eu n-am cum sa le stiu, dar, la cum se misca lucrurile prin Romania, ma indoiesc ca (mai) exista vreo varianta in afara platii directe la sediu. Normal ar fi sa (va) incaseze pe malul apei. Eu m-as duce la pescuit cu permisul ANPA in buzunar si, in cazul vreunui control, as solicita platirea taxei pe loc (atentie, a TAXEI pentru NEMEMBRI, nu a COTIZATIEI de MEMBRU pe care 99,9% din asociatii le-o servesc pe tava pescarilor).

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns! Sa ma astept deci, la parlamentari si tergiversari pe malul apei. Nu imi vine sa cred ca trebuie sa imi iau cu mine legislatia la pescuit :)); mi-e foarte clar acum, ca acest sistem este tinut intentionat in zona neagra-gri si nu ma astept sa se schimbe prea curand ceva.

      Ștergere