2 mar. 2015

Spinning la răpitori cu… bile - Voblerele rattling


Trebuie spus în primul rând că folosirea bilelor (din oţel, sticlă, plastic sau alte materiale rigide) „zornăitoare” în interiorul voblerelor a apărut ca o necesitate de a spori sunetele şi vibraţiile transmise către linia laterală a peştilor răpitori, mai ales în condiţii deosebite de pescuit (vizibilitate redusă datorată turbidităţii apei, vegetaţiei abundente, adâncimii mari ş.a.m.d.), dar şi atunci când nu reacţionează la celelalte năluci de pescuit din trusă, în acest caz bazându-ne exclusiv pe reflexele de prădător ale peştilor răpitori, pe agresivitatea lor nativă care-i îndeamnă să atace năluca… zornăitoare.

voblere rattling

Privite la început cu neîncredere de o mare parte a practicanţilor de spinning la răpitori, voblerele rattling, datorită eficacităţii dovedite în condiţiile de pescuit amintite mai sus, au ajuns să facă parte din orice trusă a unui pescar de spinning care se respectă. Astfel, de multe ori când peştii răpitori sunt lipsiţi de apetit, tratând cu indiferenţă toate nălucile care arată şi se plimbă natural pe sub nasul lor, zgomotul produs de bile îi incită să atace strict din reflex, datorită agresivităţii native de care am amintit, şi nu de foame, din dorinţa de a mânca.

Practic adevărata valoare a camerei sau camerelor cu bile „zornăitoare” iese la suprafaţă mai ales atunci când ne referim la voblerele de tip lipless (fără barbetă), pentru că deşi echipează şi tot mai multe modele de crankbait-uri (de departe - cel puţin din punctul meu de vedere - cele mai folosite voblere în rândul practicanţilor de spinning la răpitori din România), acestea din urmă emit suficiente vibraţii în mediul subacvatic şi fără a fi prevăzute cu bile, datorită mişcării imprimate de către barbete, bilele folosind mai mult în acest caz la aruncări mai lungi ale nălucii sau la o scufundare mai rapidă.

Probabil faptul că despre voblerele cu barbetă (şi mai ales despre crankbait-uri) se spune, printre împătimiţii spinning-ului la răpitori, că se pescuiesc singure, adică nu necesită stăpânirea unor tehnici speciale de spinning, fiind suficientă de cele mai multe ori o recuperare rectilinie, apropiată oarecum pescuitului cu linguriţe rotative,  a dus la folosirea excesivă a acestora în detrimentul rattling-urilor lipless, care ar fi, după opinia unora, mai greu manevrabile prin apă. De multe ori însă (mai ales în sezonul cald, când răpitorii devin mai agresivi) este suficientă o recuperare rapidă, fără jocuri din vârful lansetei sau alte smucituri, pentru a declanşa un atac din partea răpitorilor.

voblere rattling

Interesant este faptul că succesul de care se bucură tot mai mult voblerele înzestrate cu bile – rattling-urile - în materie de spinning la răpitori, n-a rămas fără ecouri nici în rândurile pescarilor care folosesc (aproape) exclusiv plasticele moi (în special iubitorii spinning-ului la şalău), astfel că unii dintre ei au început să plaseze în interiorul shad-urilor mai ales, în diferite zone (de obicei spre coadă), câte o cameră cu bile, iar ca o completare, şi pe piaţa de profil au apărut astfel de camere, de mici dimensiuni, fabricate din sticlă şi dotate cu bile de oţel, gata să pătrundă în… silicoane.


Aşadar, chiar dacă voblerele rattling nu garantează necondiţionat capturi, niciunui iubitor şi practicant de spinning la răpitori nu trebuie să-i lipsească câteva bucăţi din trusă, pentru că acestea pot salva în anumite circumstanţe o partidă de pescuit.


Fire întinse!!!  

Citeşte şi:


27 de comentarii:

  1. Salve tuturor!
    Deşi nu e locul în cadrul acestui subiect/topic, aşa cum v-am promis, ţin să vă informez cu privire la permisul de pescuit ANPA-2015. Buuun...
    1. Plătit taxa de 30 lei la trezoreria Fălticeni - pentru un vecin care doreşte şi el să fie în legalitate, eu fiind pensionar. Contul ANPA este: 20A1603008609469;
    2. Mers la Poşta Română pentru timbru extrajudiciar. Surprizăăăă! În judeţul Suceava nu mai există decît timbre extrajudiciare de 0,15 lei. Nici măcar timbre fiscale nu se găsesc. La indicaţia unei foste colege de liceu care lucrează acolo, m-am dus la primărie, primărie care mi-a eliberat cele 2 chitanţe de timbru judiciar (pentru mine + vecin). Din viteză + nervii pe care-i aveam, am cerut chitanţe de 4 lei şi nu de 2 lei. În fine...se duc la Stat, care oricum îşi bate joc de contribuabilul român. Nu-i asta problema, a plăţii în plus...
    3. Deşi nu au program miercurea, mi-am zis să trec pe la Clubul Fălticeni a AJVPS Suceava, pentru a lua numărul de telefon al directorului tehnic Chiriac, şeful Clubului (chiar aşa îi şi zice) şi a-l întreba de "cartoanele"- permisele ANPA. După 1000 şi-o sută de draci, copii xerox după toate prostiile astea, m-am întors acasă spunîndu-mi în sinea mea, ca expedierea documentelor la ANPA Bacău s-o las pe mîine. Îl sun de acasă pe mister Chiriac şi-l iau tare: "dom"le cum e cu cartoanele, c-am sunat la ANPA Bucureşti, iar cei de-acolo mi-au zis că le-au tipărit şi trimis la AJVPS Suceava pentru toţi solicitanţii, afiliaţi şi neafiliaţi din ultimii 3 ani (inclusiv 2014)". După multe scremete ale domnului director tehnic, am convenit ca mîine dimineaţă să trec pe la "club" pentru a verifica dacă şi cartonul meu a sosit. Cum vă mai spuneam, în 2014 am fost afiliat la AJVPS Suceava. Mîine verific. Deci “am fost inspirat” că n-am trimis azi la Bacău toate hîrţoagele. Dacă mine mă regăsesc între cei favorizaţi de soartă, gata, expediez corespondenţa, corespondenţă în care se va afla şi cartonul buclucaş pentru vizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 4. După ce am plătit acea taxă la trezorerie de 30 lei, uitîndu-mă cu atenţie la “ce scrie” în ea, am constatat că nicăieri nu era menţionat “taxă pescuit sportiv”, deşi documentul cuprinde o rubrică “Reprezentînd”. Am rugat-o pe fufa aia de la casă să-mi completeze cu pixul ce reprezintă acea taxă şi să ştampileze modificarea documentului conform legii, dar n-a vrut de nici o culoare. Aşa că mine, mă voi duce chiar la directoarea trezoreriei pentru a clarifica situaţia.
      În încheiere, dar nu în ultimul rînd, să vă spun ca să vă cruciţi, ce taxe practică anul acesta AJVPS Suceava:
      a) Pentru cei cu vîrsta cuprinsă între 19 şi 65 de primăveri, dacă îşi fac prima dată carnet
      de membru AJVPS, se plăteşte suma de 161 lei;
      b) Pentru cei cu aceleaşi vîrste dar care sunt deja membri, 152 lei.
      Aceste preţuri includ şi contravaloarea permisului de pescuit ANPA de 30 lei + taxa de timbru de 2 lei.
      Anul trecut, cînd „mi-am făcut” permisul + carnetul de membru, totul a costat 111 lei. Parcă e ceva de la 111 lei la 152 lei, nu-i aşa?
      Gata vă las. Salutări tuturor cititorilor blogului + admnin. Vă ţin la curent cu noutăţile. După cum vedeţi, în Românistan, situaţia e dinamică. De fapt pînă şi legile sunt interpretate şi aplicate după bunul plac al fiecăruia.
      Scuze pentru eventualele greşeli, dar mă grăbesc cu alte probleme.

      Ștergere
    2. Asa este, incurcate-s itele Domnului, atat in tara, dar mai ales in judetul Suceava, ca noi suntem mai cum mot! Multumesc in numele tuturor pescarilor pentru ultimele informatii si... asteptam continuarea, care speram sa fie cu happy end!

      p.s. Nici eu n-am gasit timbre extrajudiciare la Posta, am fost trimis la Primarie, asa ca am cumparat timbre... judiciare :) in valoare de 2 lei (4 a cate 50 de bani...). Sa spuna cineva ca nu-s bune...

      Ștergere
  2. Salve tuturor!
    Am fost azi la "Club". Permisul meu model "ANPA" n-a sosit. Chipurile directorul Chiriac mi-a trimis copia cărţii de identitate la ANPA Bucureşti, eu avînd domiciliul stabil acolo. Am observat însă că avea vreo 30 bucăţi, din care majoritatea albastre, iar 2-3 roşii/roşii deschis. Drept pentru care, am trimis prin Prioripost unui prieten din Bacău, documentele pentru ANPA pentru a le viza luni.
    La "club" mai erau 2 pescari din Dolhasca, care spuneau că săptămîna asta jandarmii au făcut controale în zonă.
    Vă spun luni ce mai e nou în această "epopee" a permisului de pescuit ANPA.
    PS. Discutînd azi cu directoarea trezoreriei locale, aceasta mi-a spus că chipurile că nu-i nevoie să înscrie pe chitanţă "Taxă pt. permis de pescuit" din moment ce este trecut contul ANPA. Om vedea ce-o mai fi cînd amicul meu s-o duce la ANPA Bacău...
    Salutări tuturor! Vă spun luni ce "brînză" am rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AJVPS-urile au "uitat", in majoritatea cazurilor, sa mai vireze, din cotizatiile incasate, cei 30 de lei catre ANPA, de aici si seceta de permise.
      In alta ordine de idei, e ok chitanta de la Trezorerie fara alte specificatii. Iar pe jandarmi - a propos de controalele efectuate - exact acea chitanta, care demonstreaza ca ne-am achitata datoriile fata de bugetul de stat, ii intereseaza, nu cartoane, carnete de membru AJVPS, PP s.a.m.d.
      p.s. astept(am) episodul urmator.

      Ștergere
  3. Salve tuturor şi mii de fire-ntinse!
    Aşa cum am promis, continui romanul din ciclul “Permis de pescuit ANPA 2015”, sau “Trăim în România şi asta ne omoară cu zile”.
    OK, deci să încep:
    Vă spuneam că joi am trimis documentele necesare obţinerii vizei de pescuit pe 2015 pentru mine + un amic (taxă trezorerie, taxă timbru, talon pensie, copie carte identitate…) prin Poşta Română, cu serviciul “Prioripost”, avînd garanţia lucrătorilor poştali că plicul împricinat va ajunge la destinatar Vineri. Ei bine, de-abia acum marţi 10.03.2015, după 5 zile, la ora la care scriu aceste rînduri a ajuns plicul la “adrisant”, adrisantul fiind un prieten care locuieşte în Bacău şi care s–a oferit să mă ajute în problemă. Totuşi, prietenul Băcăuan ieri dimineaţă a tras o fugă la punctul de lucru ANPA pentru a “localiza obiectivul”. Surpiză însă, inspectorul Vega Nicolae reprezentant zonal al ANPA nu are programul de lucru lunea ci vinerea. Amicul meu fiind un tip riguros, fost pilot de vînătoare pe MIG 21 a făcut o fotografie cu programul, pe care mi-a trimis – o prin mail. Dacă cineva doreşte să vadă „cu ochii lui” programul, să-l contacteze pe administratorul blogului, căruia i-am trimis-o de ieri.
    (Ca o obsevaţie, abia acum marţi a ajuns plicul la destinatar.)
    Plin de draci şi ţinînd cont că ieri au fost „Cei 40 de Mucenici”, după ce i-am luat la rînd transmiţîndu-le mare parte din bagajul meu de înjurături, m-am gîndit să mă calmez cu un pahar de ţuică – nu cu 40 aşa cum ar fi cerut obiceiul. Şi, aşa cum spunea regretatul academician, matematicianul Grigore Moisil că: „fiecare om are dreptul la un pahar, iar după ce-l bei devii alt om”, am mai făcut o dublă ca să mă transform. Buuun, ce să fac acum cînd deja începuse „antigelul” să-şi facă efectul? Mi-am adus aminte că cercetînd NET-ul am dat de un tabel mai vechi în care figura că ANPA avea punct de lucru şi la Suceava, iar inspectorul zonal se numea Caraman Costel. Pun mîna pe telefon şi sun, dar fără prea mari speranţe. Ca să vezi, chiar îmi răspunde inspectorul Caraman „în persoană”. După ce mă prezint şi eu, încep abordarea problemei/problemelor în cauză. Omul a fost mai mult decît amabil, alocînd discuţiilor purtate cu mine mai mult de 15 minute.
    Ca să nu vă plictisesc prea mult, fac un rezumat pe puncte a ceea ce am discutat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Etapa I. Primele 2 pahare.
    1. Inspectorul Caraman nu este şi nici n-a fost vreodată reprezentant ANPA Suceava. Tabelul în care fusese trecut şi pe care-l accesasem eu era greşit, el fiind reprezentant ANPA Brăila. Dacă cineva doreşte să-l contacteze, telefonul este: 0747287436.
    2. Cel mai apropiat punct de lucru ANPA pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, se găseşte la Bacău, unde îl găsiţi pe inspectorul Vega Nicolae (programul îl are vinerea, iar telefonul îl găsiţi într-una din postările mele anterioare. Oricum, ieri l-am sunat din nou pe Vega pentru a–mi confirma programul). Această situaţie, a lipsei punctelor de lucru, se datorează deficitului de personal al ANPA.
    3. TOATE PERMISELE ANPA pentru solicitările din ultimii 3 ani au fost tipărite şi trimise asociaţiilor care au (ar trebui să aibă la propriu) în „păstorire” apele române. Aici i-am explicat cazul meu, cu domiciliul stabil în Bucureşti şi reşedinţa în Fălticeni, precum şi faptul că permisul meu ANPA solicitat prin Clubul AJVPS Fălticeni nu a ajuns încă. Caraman mi-a spus că dacă AJVPS a înaintat la ANPA tabelul real cu membrii cotizanţi pe 2014, precum şi pe anii anteriori, atunci indiferent de domiciliu, acesta trebuie să-mi parvină prin asociaţia prin care a fost solicitat. Omul a mai afirmat că sunt mari probleme cu aceste asociaţii care profită de lipsa inspectorilor ANPA, taie chitanţe pentru permise de pescuit, dar nu virează banii. Cum era de aşteptat de altfel...M-a sfătuit şi ne-a sfătuit, ca în cazul în care avem probleme cu permisele de pescuit, care trebuie să ne fie înmînate NECONDIŢIONAT prin aceste ONG-uri, să întocmim după caz sesizările de rigoare, pe care să le înaintăm ANPA MOLDOVA prin e-mail. E-mailul cred că-l ştiţi: anpamoldova@anpa.ro Cînd i-am spus inspectorului ce sumă plătim ca membri ai AJVPS Suceava, în valoare de 130 lei, omului nu i-a venit a crede.
    4. În eventualitatea unor probleme cu privire la permisele de pescuit – lipsa acestora, cum de exemplu este şi czul meu, precum şi a unor controale „discutabile” pe malul apei de către terţi, Caraman ne-a sfătuit să aplicăm procedura standard: Taxa trezorerie/Talon pensie + ATENŢIE timbru fiscal şi nu judiciar. La afirmaţia mea că aceste timbre judiciare pentru pescuit şi vînătoare sunt cuprinse în Legea 117/1999, mi-a argumentat că în Codul Fiscal pe 2012, timbrele judiciare intră ca venituri la bugetele locale şi nu la cele de STAT. În fine, n-am mai avut chef să studiez şi Codul Fiscal pe 2012, căci altfel mi-aş schimba profesia din cea de inginer în cea de jurist. NU UITAŢI, ca toate aceste documente SĂ FIE VIZATE!!! Oricum, este bine să aveţi la voi şi numărul domnului Caraman sau al lui Vega, pentru eventualele probleme pe care vi le-ar crea cei plini de zel aflaţi în controale pe malul apelor...
    Cu acestea fiind zise, discuţia cu inspectorul, cît şi solocitudinea acestuia faţă de problemele noastre, s-a încheiat mai bine decît mă aşteptam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Etapa II. Al 3-lea pahar.
    Bucuros nevoie mare de modul în care Caraman a răspuns întrebărilor mele (chiar şi din politeţe), „frig” al 3-lea pahar de trascău (nu vă gîndiţi la cine ştie ce ulcică de-o juma” de oca, ci un ţoi cam la 50 ml.) şi-mi zic să sun şi la „Clubul Pescuitorilor în ape tulburi – AJVPS Fălticeni). Aici a nu se înţelege că am vre-un cui împotriva lor, a celor de aici...
    Răspunde şeful, îi povestesc c-am vorbit cu toţi „sfinţii” din ANPA, inclusiv din Bucureşti (mai exagerăm şi noi, dehh... că parcă ei nu exagerează atunci cînd ne bagă mîna în buzunar şi ne extrag pentru nimic 130 lei), dau nume şi-l întreb cum procedez cu pescuitul în lipsa permisului ANPA, că îndată începe campania agricolă + prohibiţia şi „adio şi n-am cuvinte” pe-o jumate de an din 2015.
    Vă spun că am rămas niţel mirat cînd omul mi-a spus: „PESCUIŢI CU CHITANŢA SAU TALONUL DE PENSIE VIZATE”, pînă la sosirea permisului cartonat/plastifiat. Deci se poate şi altfel, nefiind cazul de înregimentare în ONG-uri.
    Buuun, ne-m despărţit telefonic în termeni diplomatici, spunîndu-i că-l voi mai suna în privinţa permisului, iar omul m-a asigurat de tot sprijinul lui (om vedea).

    Etapa III. Primele 2 pahare de azi
    Le-am băut scriindu-vă vouă dragi prieteni în ale pescuielii.

    CONCLUZII:
    1. ANPA a afirmat că au fost tipărite tote permisele de pescuit solicitate în ultimii 3 ani de către împricinaţi. Ce rămîne de stabilit este, unde s-au trimis permisele celor „neafiliaţi” şi pe unde se găsesc permisele celor filiaţi dar care nu le-au primit, deşi au cotizat la stat şi poate unii au făcut independent cereri de eliberare a acestora?
    2. Cel mai apropiat punct de lucru din zona noastră, se află la Bacău;
    3. În lipsa „cartonului” se poate pescui cu chitanţa trezorerie/talon pensie + timbru fiscal de 2 lei VIZATE de ANPA Bacău;
    4. Este bine ca atunci cînd mergeţi la pescuit să aveţi cu voi şi numărul de telefon al unui inspector ANPA Moldova, în susţinerea „parlamentărilor” cu cei ce ar putea veni în control;
    5. Cei care au probleme cu privire la permise să se adreseze prin mail la ANPA Moldova, sfat dt chiar de inspectorul Caraman;
    6. Personl voi înainta ANPA Moldova o petiţie cu problemele care mă/ne privesc, iar rezultatul v-il voi comunica, asta desigur dacă „mă cinstiţi” măcar c-o vorbă bună...Ştiţi voi că : „broasca nu cîntă pe uscat”...
    7. Ultima concluzie şi cea mai importantă: nu mai trimiteţi corespondenţă urgentă prin POŞTA ROMÂNĂ. Folosiţi alte metode de curierat rapide, chit că plătiţi cu 2-3 lei în plus.
    8. Mai completaţi şi voi...

    Etapa IV. Continuarea vineri sau sîmbătă după ce amicul se duce cu documentele mele şi ale vecinului la ANPA Bacău. Pînă atunci...mi beau un pahar în cinstea voastră.

    Multă sănătate tuturor, fire-ntinse şi s-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, care ma cred guraliv cand imi trec "sfintii" prin gatlej, n-as fi avut rabdare sa scriu/spun atat(ea)! :))))
      Ma bucur la modul cel mai sincer ca mai sunt si - mai mult - ca am ocazia sa intalnesc, chiar si indirect (cel putin deocamdata), astfel de oameni!
      Dar... tot ai ramas dator cu ceva! :)))
      Nu i-ai intrebat pe d-l Vega sau pe d-l Caraman despre parerea lor in legatura cu acele taxe in curs de negociere ("afisate" de mai bine de un an) cu AJVPS Suceava, pentru nemembri, care stau la loc de frunte pe site-ul oficial ANPA. O sa sun si eu, pentru ca Bucuresti-ul imi da cu flit de o bucata de vreme, nemairaspunzandu-mi la nici un e-mail (nu-mi prea place sa sun, dar o sa-i stresez pe viitor si asa, ca tot nu-mi consum minutele de abonament).
      Multumiri si... fire zbuciumate!

      Ștergere
  6. PS. Atunci cînd le voi trimite celor de la ANPA sesizarea, cred că ar trebui să-i întreb şi de permisele celor de la foştii "Prieteni Pescari", precum şi a celor neafiliaţi. Peste vreo 2-3 zile voi posta un draft al petiţiei, pe care vă rog să-l "amendaţi" cu observaţii şi propuneri în punctele care vă privesc. Ce părere aveţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este clar ca foarte multi pescari care au cotizat la asociatii, asteapta degeaba "cartoanele", pentru ca respectivele asociatii au uitat sa verse 30 lei catre ANPA, mizand atat pe naivitatea multora dintre noi, cat, mai ales, pe haosul legislativ din Romania.

      Ștergere
  7. Da am uitat, dar cînd eşti la a 2-a, a 3- a "haraşpincă", ce pretenţii poţi să ai? Oricum, e bine să ne facem un plan de bătaie comun cu problemele pe care îi interesează pe toţi cei din NORD...
    P.S. Şi dacă nu ai "scuipat la furcă" şi nu eşti "stimulat", degeaba...Ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum spuneam, cînd l-am întrebat pe Chiriac de la AJVPS Fălticeni, cum pescuiesc eu pînă-mi vine permisul, individul mi-a spus: "pe bază de chitanţă trezorerie". Deci nu s-a stabilit un tarif de pescuit de către AJVPS Suceava pentru pescuitul/zi/săptămînă/lună şi care, conform legii, ANPA era obligată să-l posteze pe site-ul lor.
      Eu cred că mai bine discutăm cu Caraman în problemele noastre. Mi s-a părut un om foarte receptiv şi voluntar la problemele noastre...Dacă "ne rezolvă", îi promit un şîp de "mîna-n-tîia"!

      Ștergere
    2. Problema este ca minim 90% din pescarii suceveni iau de bune spusele lui Goicea, mai marele AJVPS Suceava de cateva decenii, care nici macar nu recunoaste institutia de stat (buna, rea) ANPA, ci taie si spanzura cum vrea el pe malurile apelor pastorite. Necunoasterea legilor (in cea mai mare masura) si/sau comoditatea ii impinge spre mirajele (a se citi "minciuni") AJVPS.
      p.s. asta nu scuza gravele derapaje ale PP, care se ivise ca o salvatoare a pescuitului recreativ.

      Ștergere
  8. Ia luaţi voi aici una "caldă" pînă nu se răceşte:

    "Convocare Adunarea Generala P. P. - Filiala Suceava pe data de 14 Martie 2015
    Scris de Petru Diaconita
    marţi, 24 februarie 2015
    Consiliul director al Asociatiei Prieteni Pescari Filiala Suceava convoaca Adunarea Generala a membrilor pentru data de 14 Martie 2015 ora 10 in cadrul hotelului Continental (fostul Arcasul), cu urmatoarea ordine de zi:.

    raport activitate 2014;
    aprobarea bugetului 2015;
    program competitional 2015;
    relatia cu AVPS Suceava (dosare / procese);
    transformarea in structura sportiva a asociatiei sau asocierea cu un club sportiv;
    diverse.
    in cazul in care nu se intrunesc 50%+1 din membrii cotizanti, sedinta se reprogrameaza pentru data de
    15 Martieprilie 2014 la aceasi ora si in aceeasi locatie."
    -----------------------------------------
    http://www.prietenipescari.ro/pescuit/vizualizare/evenimente/convocare-adunarea-generala-p.-p.---filiala-suceava-pe-data-de-14-martie-2015/
    --------------------------------------------
    Ar fi util "să trageţi cu urechea" la "ce vrea" domnii de la PP.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că şi ăştia de la PP sunt la fel de serioşi ca şi cei de la AJVPS...
      Au amînat adunarea pe 29 martie:

      http://www.prietenipescari.ro/pescuit/vizualizare/evenimente/convocare-adunarea-generala-p.-p.---filiala-suceava-pe-data-de-29-martie-2014/

      Ștergere
  9. Pe chitanta de la trezorerie scrie "Taxe pt elib lic si aut funct." ... Si eu m-am speriat cand am vazut textul asta si am intrebat-o pe duduie de vreo doua ori daca e taxa de pescuit ... contul e ala de incepe cu 20A160 ... Eu am depus actele la sediul ANPA din Bucuresti ... Tipa care aduna actele se plangea ca mai are p-acolo si permise neridicate iar anul asta s-au depus acte pentru 500-600 de permise ... Din ce zicea ea ANPA-ul inca nici nu avea contract cu astia de tiparesc permisele ... Ea "urla" ca ar fi gata cam in 2 luni ...

    Cu stima,
    Catalin

    RăspundețiȘtergere
  10. Seara bună la toţi. Azi/luni am primit documentele. N-am putut să vă ţin la "220V"/curent, pen-c-am avut nişte probleme. Revin în max. 12 ore cu date + fotocopii .
    NB!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salve şi scuze pentru întîrziere cu răspunsurile, dar timp de o săptămînă l-am avut pe fiu-meu din Bucureşti "musafir".
    Revin cu "Iliada şi Odiseea" permisului de pescuit ANPA.
    Vineri prietenul meu din Bacău a fost la ANPA şi a vizat cele 2 documente (chitanţa de la trezorerie pentru vecinul Mitică + talonul de pensie pentru mine), care-mi conferă dreptul de a pescui pînă la tipărirea permisului propriu-zis, care va fi gata cam la jumătatea lunii mai a.c. Am discutat telefonic şi cu inspectorul Vega care m-a căutat în baza de date a ANPA pentru a vedea dacă figurez cumva în ea. Aşa cum mă aşteptam, nu m-a găsit, deci AJVPS Suceava/Fălticeni a încasat taxa de permis pentru 2014, dar nu a vărsat banii la ANPA. Ca să vedeţi cu cine avem de-a face...În concluzie, atît mie cît şi vecinului care îsi face pentru prima dată permis de pescuit, ni s-au luat datele, urmînd ca în luna mai să le ridicăm de la ANPA Bacău. Cam asta e pînă acum cu permisul...Oricum, sîmbătă fac o incursiune pe-aici pe-aproape, ca să iau "pulsul" peştilor.
    PS1. La fel ca şi inspectorul Caraman de la Brăila şi inspectorul Vega m-a/ne-a sfătuit ca orice problemă legată de permis sau pescuit, să le-o sesizăm pe mail-ul ANPA Moldova.
    PS2. I-am trimis lui Iulian Cimpoeşu pe mail, fotocopii la documentele avizate.
    PS3. Matca acelui timbru nu îmi aparţine. Ea a fost aplicată de insp. Vega.
    Atenţie, pentru vizare vă trebuie timbru fiscal, nu extrajudiciar.
    În spernţa că v-am fost de ajutor în descîlcirea iţelor permisului de pescuit, vă doresc toate cele bune, sănătate + fire întinse/rahat pe beţe!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la paharul de vin/sprit (sau... butoiul), multumirile vin inca o data, atat in numele meu personal, cat si a cititorilor!

      Ștergere
    2. Las" că ne-ntîlnim noi şi la bineee. Ştiu că ţi-am rămas dator cu nişte fotografii. Poate sîmbătă dac-o fi vreme însorită şi n-or fi prea multe noroaie ca urmare a lopoviţei prognozate pentru mîine şi poimîine, le fac şi ţi le trimit prin mail.
      "Hai noroc şi pace şi-o nevastă care tace"!!!

      Ștergere
  12. Iulică, măine mergem la peşte pe bălţile alea de la Pocoleni. Vii şi tu, măcar aşa să "arunci un ochean!? Oricum, de la tine pînă acolea nu-s mi mult de 15 km...Scuze că nu m-am mai logat. Postează răspunsul!
    PS. Vino cu ce vrei tu! Scule de spin, feed, match...
    Noi vrem s-o tăiem de-acasă pe la 09,00
    AC/DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire abia acum am citit postarea. Am fost plecat la parinti, ca sa scap mai ales de tentatia unei partide de pescuit (am avut un accident stupid si, probabil, nu voi mai putea folosi lanseta decat dupa prohibitie), pentru ca in munti este mai rece si pastravul oricum este "prohibit".
      Regret sincer, dar sper ca vor mai fi astfel de prilejuri. O sa las date de contact pe gmail. Fire intinse!

      p.s. daca in(tre) munti mai tot timpul e vreme linistita, azi am avut neplacerea (la intoarcere) sa regasesc vesnicul, inimitabilul si mai mult decat enervantul vant de... Bucovina. sunt curios cum a fost pe balta!

      Ștergere
    2. Salve şi multă sănătate! Sper ca recuperarea să fie grabnică pentru a nu "pierde campionatul" de anul ăsta. Ţi-am trimis cîteva poze pe mail + ceva comentarii. Toate cele bune!
      AC/DC

      Ștergere
  13. Salve tuturor şi mii de fire-ntinse!
    Văd că deja "strîngeţi tuburile" pentru 11 aprilie...Ca să nu fiţi trişti şi să vă mai "luaţi oful de pe suflet", ia vedeţi aici ceva interesant:

    http://homeluremaking.blogspot.co.uk/2011/11/making-jointed-sand-eel-lures.html

    Tot blogul este interesant...

    RăspundețiȘtergere