7 ian. 2015

Jocuri pescuit – o alternativa a pescuitului, iarna


Iarna şi-a intrat în drepturi în majoritatea zonelor din ţară, ca să nu mai amintesc de ţinuturile noastre nordice şi - mai ales - nord-estice, unde îşi devorează o bună parte a lunilor din an, pescuitul devenind din nefericire (cu excepţia pescuitului la copcă, în unele zone) o utopie.

rapala pro fishing

Din mediul virtual, iată însă că ne apare o alternativă care, chiar dacă nu ne aduce un uşor tremur al mâinilor în drill-uri, o emoţie sută la sută reală în capturarea unui trofeu, ne oferă însă şi lucruri pozitive, pe câteva dintre ele încercând să le enumăr în continuare. Până atunci o să devoalez adevărul în doar două cuvinte: jocuri pescuit (pentru roboţelul prieten… google) sau, mai aproape de limba noastră cea frumoasă, jocuri de pescuit.

Este adevărat că mediul on-line ne oferă astăzi o sumedenie de joculeţe de natura amintită în varianta flash, rudimentare, depăşite şi extrem de departe de adevăr, însă există pe piaţa de profil şi jocuri de pescuit mult mai apropiate de adevăr, care îţi dăruiesc, pe lângă plăcerea unor partide de pescuit virtuale, multe şi foarte multe informaţii utile, mai ales dacă venim din perspectiva unui pescar începător (cu toate că fiecare pescar, cu mai multă sau mai puţină experienţă pe malul apei, la pescuit, poate descoperi noi informaţii preţioase pentru partidele de pescuit viitoare).
rapala pro fishing


În cele ce urmează mă voi referi strict la jocul de pescuit lansat în urmă cu mai mulţi ani pe piaţă de celebrul producător (în primul rând) de năluci de pescuit, Rapala – Pro Fishing, pentru că l-am jucat prima oară în anii în care încă eram ucenic în spinning (de parcă acum aş fi depăşit acest prag…) şi am avut numai de câştigat, cel puţin din punct de vedere teoretic. Cârcotaşii vor spune, cu o fărâmă de dreptate în glas, ce-i drept, că adevăratul pescuit se învaţă pe malul apei, exersând, exersând, exersând… Însă faptul că acest joc de pescuit este creat urmând sfaturile în materie de pescuit la spinning ale membrilor team-ului Rapala, făuritorii bine-prinzătoarelor voblere, ne face nu numai să-i dăm credit, ci să-i descoperim adevărata valoare. De ce? Pentru că descoperim locaţii de pescuit diferite, condiţii meteorologice aşişderea, specii de peşti răpitori diferite şi aşa mai departe. Ca să nu mai amintesc că amatorii de competiţii de pescuit pot descoperi şi participa virtual la campionatele de pescuit sportiv de peste Ocean (cum ar fi popularele competiţii de pescuit la bass).
rapala pro fishing

Trecând, repet, peste lipsa „palpabilă” a senzaţiilor oferite de un drill la ştiucă, de exemplu, dus cu succes până la capăt, dar şi de alte neîmpliniri şi neajunsuri vizavi de o partidă reală de pescuit, acest joc de pescuit, ne aduce un morman de informaţii valoroase pentru pescuitul „normal” – spinning-ul în speţă, mai ales după o practică mai îndelungată, din care spicuiesc doar câteva:
-         alegerea lansetei de pescuit potrivite pentru specia de peşte ţintă;
-         alegerea firului de pescuit ideal;
-         alegerea nălucii de pescuit potrivite (mărime, culoare, evoluţie) în funcţie de peştele căutat, dar şi de claritatea/turbiditatea apei, curenţii apei etc.
-         descoperirea locurilor bune de pescuit;

Aşadar, chiar şi un novice în arta spinningului la răpitori va descoperi şi va stăpâni cel puţin teoretic aspectele esenţiale ale pescuitului cu năluci, după ce a trecut botezul apei prin jocuri de pescuit. Însă cum orice teorie este însoţită până şi în cele mai mari instituţii de învăţământ ale lumii obligatoriu de practică, punerea în valoare a acestor acumulări de cunoştinţe nu poate fi făcută decât pe malurile sau întinderile apelor, pescuind, pescuind, pescuind…

În concluzie, când vremea ne ţine departe de ape, de pasiunea noastră comună, pescuitul, alternativa virtuală numită jocuri de pescuit, merită luată în consideraţie.

Fire (chiar şi… virtuale) întinse!


Un comentariu:

  1. Cei de la Dovetail Games au un simulator de pescuit Dovetail Games Fishing care are
    sansa sa ne tina iarna in fata calculatoarelor :) si un amanunt important ei lucreaza cu cei de la Korda UK in realizarea acestui joc foarte bun dupa parerea mea :)
    http://store.steampowered.com/app/314520/

    RăspundețiȘtergere