3 iun. 2011

PROHIBIŢIA A LUAT SFÂRŞIT! PESCUITUL SPORTIV - UN NOU ÎNCEPUT (?)

Două luni de aşteptare febrilă, cu zilele scrijelite-n AMR-uri efemere, mai îndărătnic şi mai ţipător decât ultimele zile de dinaintea lăsării la vatră. Acelaşi ritual apăsător prin care pescarul sportiv transcede în fiecare an, aceeaşi jertfă închinată măcar pentru 60 de zile pe an zeiţei apelor, cu speranţa că pântecul său roditor ne va recompensa înzecit pe parcursul anului.
Visele împădurite de lansete încovoiate la maxim sunt pe cale să (re)devină realitate, începând chiar din această zi. Iar nouă, pescarilor sportivi, nu ne rămâne decât să sperăm, ca în fiecare an, la un nou început, sinonim cu izolarea şi îndepărtarea cancerului braconajului, respectarea şi ocrotirea mediului şi a partenerilor noştri – peştii -, respect care obligatoriu trebuie să urce deasupra treptelor legislative ş.a.m.d.

Vă urez, aşadar, fire întinse tuturor, cu speranţa că acest nou început va fi, în cele din urmă, pilduitor şi înălţător, în acelaşi timp.

p.s. măcar în această zi sfântă pentru pescari, nu mai amintesc nimic despre legiuitorul care ne toacă mărunt nervii an de an.
Fir întins! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu