1 iul. 2016

SALMO 2017 – (aproape) totul despre voblere



Binecunoscutul și apreciatul (și de către pescarii de răpitori din România) constructor polonez de voblere Salmo, a lansat deja catalogul cu produsele pe care le va comercializa în anul 2017, pentru fiecare pasionat de spinning din lume.
catalog salmo 2017
Sursa imaginii:salmo.com.pl

Nu mai puțin de 32 de modele de voblere pentru pescuitul la răpitori în ape dulci (din care, pe categorii: 23 în crankbaits & twitchbaits, 4 în jerkbaits & pullbaits, 3 în surface lures și 2 în vertical lures), plus 7 modele pentru practicanții pescuitului la răpitori în ape sărate (mări, oceane), sunt prezente - și prezentate pe larg - în cele 104 pagini ale Catalogului Salmo pe anul 2017.

Astfel, celor 35 de modele de voblere (unele foarte cunoscute și folosite și de iubitorii spinning-ului din România, altele mai inedite) existente deja pe piața pescuitului la răpitori cu momeli artificiale, li se vor mai adăuga 4: Bass Bug, Wave, Freediver SX și Perch 14 SDR SX.
 
salmo bass bug
Sursa imaginii: salmofishing.com
Bass Bug este continuatorul seriei de succes Salmo LilBug, „fratele mai mare”, după cum îl prezintă producătorul polonez, pentru că are o masă de nu mai puțin de 26 g, la cei 5,5 cm de lungime. Deși a fost botezat după specia de răpitor țintă – bass-ul, acest vobler de suprafață poate fi folosit cu succes și la știucă sau chiar la avat, având avantajul lansării la mari distanțe.

salmo vawe
Sursa imaginii:salmo.com.pl
Salmo Wave se adaugă celorlalte 4 modele de jerkbaits & pullbaits (Fatso, Jack, Slider și Sweeper), fiind dedicat peștilor răpitori care se hrănesc la (mare) adâncime și la distanță mare de locul lansării nălucilor. Pentru pescarii noștri, cel mai bine se pretează în spinning-ul la avat, fiind disponibil în două dimensiuni/gramaje: 7 cm/ 14g, respectiv 9 cm/ 24g și 8 culori diferite.

Celelalte două modele noi - Freediver SX și Perch 14 SDR SX – sunt destinate pescuitului în ape sărate. 

catalog salmo 2017
Culori noi (Sursa imaginii:salmo.com.pl)

 Nici în privința culorilor de prezentare a voblerelor, Salmo nu a bătut pasul pe loc, unele modele (6 la număr) beneficiind de „haine” noi: GRH -  Grashopper și RVC – River Craw pentru modelul Salmo Hornet; BHT – Brown Holographic Trout, SHS – Silver Holographic Shad, YHP – Yellow Holographic Perch și SXS – Sexy Shad pentru modelul Rattlin Hornet; HCD – Holographic Crawdad, HGOS – Holographic Gold Orange Shad și OBGT – pentru modelul Sparky Shad; SIB – Silver Blue și HBL – Holo Bleak  pentru Rover & Spittin Rover; HAPH – Holographic Albino Perch și HPR – Holographic Psychedelic Roach pentru Salmo Slider; HBM – Holographic Blue Mackerel pentru Salmo Sweeper SX; în fine, HDO – Holographic Dorado pentru modelul Slider SX.  


Lăsându-vă să răsfoiți catalogul în liniște și să vă creionați, deja, o ierarhie cu voblerele preferate, vă urez fire întinse pe parcursul întregului sezon de pescuit!

p.s. Încă mai sper că o să apară și în România un producător de năluci de talia celor de la Salmo, pentru că de făuritori de voblere talentați nu ducem lipsă...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu