22 oct. 2012

Voblerul săptămânii. 2. Salmo Slider


vobler
Salmo Slider NAV (Navigate)

Pentru că tot suntem în plin sezon de pescuit la ştiucă, în această săptămână voi continua prezentarea voblerelor cunoscutului producător polonez (fabricate pentru piaţa europeană) care, repet, sunt folosite frecvent şi pe apele din România, cu celebrul Slider, una dintre cele mai bune năluci pentru spinningul la ştiucă.
Realizat atât în versiunea floating, cât şi sinking, şi de 5 dimensiuni diferite (5, 6, 7, 10, respectiv 12 cm), acest glidebait ni se prezintă în nu mai puţin de 27 de culori!
vobler salmo slider
Salmo Slider HGS (Holo Grey Shiner)

Făcând parte din categoria jerkbaits-urilor, Salmo Slider-ul va fi pescuit ca atare, cu smucituri urmate de pauze mai lungi sau mai scurte, în funcţie de temperatura apei şi de nivelul de activitate al răpitorului vizat – în speţă ştiuca. În tot acest răstimp firul nu trebuie detensionat, ci controlat în permanenţă, pentru a evita surprizele neplăcute. Cum am mai menţionat în alt material, jerkbaits-urile, fiind lipsite de barbetă, sunt ceva mai greu de condus prin apă, punând la încercare inventivitatea pescarului, una dintre cerinţele principale fiind practica îndelungată pe malul apei.
Mai jos aveţi un clip al producătorului, care prezintă succint modul de lucru al Sliderului.

 sursa: salmo.com.pl

4 comentarii:

  1. Funcţionează foarte bine pe un echipament de baitcasting, în special marimile 6, 7, 10, 12. Nu am încercat cu mărimea 5, de altfel nici nu o am în trusă. Nu mă pot pronunţa cât de bine funcţionează aceste năluci pe un echipament de spining. Acest stil nu-l mai practic de aproximativ 5 ani. Le recomand, sunt grozave !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua .ma puteti ajuta cu informatii despre confectionarea slidere-lor.Sant niste naluci destul de scupe dar si foarte eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua .ma puteti ajuta cu informatii despre confectionarea slidere-lor.Sant niste naluci destul de scupe dar si foarte eficiente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal inca n-am confectionat decat crank-uri si popper-e, dar voi incerca in pauza hibernala si slidere-le. Sunt ceva materiale pe net (inclusiv videoclipuri) in care se exemplifica, uneori mai clar, alteori mai vag, crearea lor (realizarea corecta a lestului e vitala). Bafta la cioplit!

      Ștergere