14 oct. 2013

Pescuit de competiţie: Campionatul Mondial de pescuit la rapitori din barca, Irlanda 2013


Recent s-a încheiat, în Irlanda, pe râul Erne, cea de a şasea ediţie a Campionatului Mondial de pescuit din barca, cu naluci artificiale, competiţie la care România a fost reprezentată, graţie Ligii Române de Spinning (LRS), de “cuplurile” (pe bărci) Sabin Buzatu & Robert Boanta şi Adrian Spiac & Adelin Avram, echipa fiind completată de Doru Someşan (căpitan) şi Liviu Voicu (rezervă).
campionatul mondial de spinning

Trecând peste interminabilele şi nefondatele dispute aprinse şi întreţinute de mai nou înfiinţata (şi aproape deloc recunoscuta) Federaţie Română de Pescuit Sportiv, care nu numai că nu a fost în stare să trimită un lot la aceste Campionate Mondiale, dar a şi blamat actualul lot, nerecunoscându-i (?!) dreptul de participare la acest festin al pasionaţilor de spinning, naţionala noastră (pentru că DA, a reprezentat România la aceste campionate, nu vreun interes meschin de grup) a reuşit, şi în aceste condiţii, un rezultat excepţional: bronzul mondial!
campionatul mondial de spinning

Practic naţionala tricoloră a fost devansată de pescarii italieni, care au câştigat titlul mondial, şi de mai marii şi mai (nord-) esticii noştri vecini – ruşii.
Având în vedere apele tot mai tulburi în care înoată (sau... se îneacă) pescuitul sportiv (ca şi pescuitul recreativ, de altfel) din România, unde interesele ucid din faşă normalitatea, performanţa lotului de spinning este cu atât mai notabilă.

Condimentând acest material cu imagini de la acest Campionat Mondial de Spinning preluate de pe site-urile lrs.ro şi facebook.com, nu pot decât să îi felicit încă odată pe componenţii lotului de spinning al României şi să le urez fire întinse şi pe mai departe!!!
campionatul mondial de spinning

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu