27 feb. 2013

Permise de pescuit şi dreptul de control pe apele publice din judeţul Suceava


Pentru că în ultimul an – mai ales – unii dintre sucevenii practicanţi ai pescuitului recreativ/sportiv s-au aflat în postura de a fi controlaţi pe malul apei de către reprezentanţi ai AJVPS Suceava, rămânând fără sculele de pescuit şi putându-le recupera doar prin achitarea cotizaţiei de membru al AJVPS Suceava, deşi aveau în buzunar permisul naţional ANPA, permis nerecunoscut de altfel de AJVPS, care se justifică prin nu ştiu ce proces câştigat în instanţe în faţa ANPA, organism naţional care a dat spre administrare apele (publice) colinare şi de şes din judeţ Asociaţiei Prieteni Pescari, am cerut poziţia oficială atât a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cât şi a Jandarmeriei Suceava, pentru ca toţi iubitorii pescuitului să ştie exact (chiar dacă majoritatea ştiu deja) cine are drept de control pe apele judeţului Suceava. Ataşez răspunsul primit din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, urmând să revin cu completările de rigoare în momentul în care voi primi şi răspunsul Jandarmeriei Suceava.



permise de pescuit

permise de pescuit


AICI aveti cel mai IEFTIN RCA

4 comentarii:

  1. Vom printa acest foarte util document si-l vom lua cu noi pe malul apelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi pentru aceasta informatie..voi face si eu la fel de acum incolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur cand pot fi util - pe de o parte. Pe de alta parte satisfactia este si mai mare cand sunt persoane care apreciaza intentia sau - de ce nu? - efortul de a aduce putina lumina in intunericul si haosul din pescuitul recreativ/sportiv din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau sa par eu a tot stiutor, dar acel domn/doamna care a redactat acel document(raspunsul de IPJ Suceava), nu cel care l-a semnat, nu prea are habar de legislaţia actuală în vigoare(actuaţizată), sau a omis intenţionat unele aspecte, cum ar fi:
    - la art. 2 pct. 13 din OG 23/2008(actualizată) menţionează "inspector piscicol - persoana cu drept de inspecţie şi control
    privind respectarea legislaţiei în domeniul pescuitului, acvaculturii,
    procesãrii şi comercializãrii peştelui, din cadrul Agenţiei Naţionale pentru
    Pescuit şi Acvaculturã;"
    - art. 23 al. 1 "Prin pescuit recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţã, pe baza unui permis
    nominal emis de cãtre administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de
    acesta sau de asociaţiile de pescari sportivi, dupã caz."
    - art. 67 al.(1)"Pe lângã organele de urmãrire penalã sunt competente sã constate infracţiunile prevãzute la art. 64 şi 65 şi persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã, al Gãrzii Naţionale de Mediu şi al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii"."
    - art. 67 al.(2) "Organele prevãzute la alin. (1) au obligaţiile organelor de
    constatare a infracţiunilor, prevãzute de Codul de procedurã penalã."
    - art. 67 al.(3)"Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 58-63 se fac de cãtre personalul prevãzut la alin. (1), de cãtre ofiţerii şi agenţii din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontierã
    Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de cãtre personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva."
    Ceea ce e mentionat in raspunsul IPJ Suceava, intr-adevar, e in concordanta cu OG 23/2008, dar fara modificările acesteia (a OG 23/2008)prin LEGEA nr. 317 din 13
    octombrie 2009, publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 708 din 21 octombrie 2009.
    Dacă aveţi suspiciuni cu rivire la cele menţionate de mine in acest raspuns consultaţi legislaţia în vigoare (actualizată!!!!!) şi veti observa ca am dreptate.
    Încă ceva... la momentul actual încă nu a fost emis ordinul privin prohibiţia în amul 2013.
    Cine sunt?!? Sunt unul dintre aceia cu drept de control şi... pescar sportiv,cu un simplu permis eliberat de ANPA iar momentan pescuiesc în baza chitanţei în valoare de 30 lei si a vechiului permis, asta pana se eliberează noile permise cu titulatura actualului minister(Medilui şi Schimbărilor Climatice)
    P.S.: nu sunt membru AJVPS întrucât ei nu fac nimic în ceea ce priveşte pescuitul sportiv...stiu doar sa ceară taxa de membru!!!
    Beţe arcuite vă doresc!!!

    RăspundețiȘtergere